Friday, 4 May 2012

Cara Letak Fanpage di bawah Setiap Entry

Assalammualaikum .
Turorial ini baru diujikaji pada pagi tadi .. pukul 7:48 a.m macam tu lah .. hehe = ="
Contoh nya macam ini :

Butang donate saya jadi lain macam -,- kan ? :/
Okey, jadi mudahlah orang lain untuk like fanpage korang ..
Sebelum korang buat macam ni, pastikan dah ada fanpage & kode nye sekali,
Tak tau nak buat macam mane ? Rujuk entry sini
Okey, dah dapat ? Contoh kode fanpage saya :

<iframe allowtransparency='true' frameborder='0' scrolling='no' src='//www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpages%2FDudu-Comel-Blog%2F350145235017889&amp;width=270&amp;height=70&amp;colorscheme=light&amp;show_faces=false&amp;border_color&amp;stream=false&amp;header=false' style='border:none; overflow:hidden; width:270px; height:70px;'/>
 Pastikan kode like fanpage awak height nye 70 ye :)
Kalau dah ada kode, pergi ke Edit HTML, Tick Expand Widget Template WAJIB !!

Tekan f3, cari kode <data:post.body/>

Jumpa kan ? Okey now, letak kode fanpage korang di BAWAH <data:post.body/> 

Preview, kalau jadi & okey laa..save ..
Assalammualaikum .

No comments: