Tuesday, 1 May 2012

Disable Dragging Image

Assalammualaikum .
Oh, rasa pening yang teramat sangat sebab hadap blog berjam-jam :/
Panadol please .. ceyy :)

Okey, balik tajuk .
Ini jugak adalah salah satu cara copycat nak mencurik gambar-gambar korang .
Macam mana diorang buat ? Macam ni :


Eh, terajar nak jadi copycat pula . Jangan-jangan ! .. Tak baik tak baik .
Okey, try drag image kat blog saya ni .. ape-ape gambar pon .
Tak boleh kan , tapi blog saya ni boleh jugak di copy image nyea, sebab boleh right click ..
Tak suke lah, disable right click, okey lah lets start !~ membebel pula = ="

Dashboard--> Edit HTML--> tekan f3, cari kode <head>

Jumpa kan .. bawah <head> tuh, bubuh kod ini :
<script type='text/javascript'>
document.ondragstart = function () { return false; }; </script>
<script language='javaScript' src='http://www.onlineleaf.com/savetheenvironment.js' type='text/javascript'/>
SAVE jea :) Nanges lah kau wahai si copycat durjana ! huhu

1 comment:

Niaaa said...

terima kasih. sangat membantu :D