Saturday, 3 November 2012

Blog Berubah, Tuannya Pun Nak Berubah sekali

Assalamualaikum dan apa khabar ? Sihat tak? Anis sihat Alhamdulillah, hope korang sihat jugak. Kalau sakit tu takpe, sakit penghapus dosa kecil :) So, redha ye kalau sakit. Okay, stop cerita fasal sihat sebab tajuk anis bukannya nak bagi ceramah pasal sihat ni. Hehe ^^

Eyp, eyp! Gatalnya anis ni. Bila lah, nak tanam akar pokok dalam dunia blog. Eh-eh, kenapa nak tanam pokok? Hehe, actually, itu ialah idiom dalam Bahasa Inggeris and anis translatekan. Sebenarnya, mana boleh translatekan dari BI kepada BM, haa tengok Oh My English, tak? Tanam akar pokok tu macam hidup menetap lah kan. Example like, kawan kita asyik-asyik berpindah-randah sebab ayah ditukarkan tempat kerja. Hidup tidak menetap. Macam Zaman Paleolitik..kan? Ada bakat nak jadi cikgu yang tidak bertauliah, kan? Hehe. Kan, kan kan

Anis guna blogskin Kak Atiqah yang "Snow Pink" tu hanya untuk sementara waktu jer, sebab.. time tu lepas exam and anis tengok blog anis yang dulu pun berserabut habis. Siapa masuk dalam blog anis mesti geleng-geleng kepala 24 kali. Buruk, dan sekarang ni anis asyik-asyik online FA-CE-BO-OK dan TW-IT-TE-R malam malam. Huu, ada lah sebabnya T^T. Titew cedihh *werk!*

Err, sebenarnya dah dua perenggan anis lari tajuk. :o teruk! Okay lah, kan blog anis dah berubah, InsyaAllah! Anis pon nak berubah sekali. Demi peperiksaan penting pada tahun hadapan! PMR, aku datang! Just wait for me, and please make yourself easy than I realize -_- Memang takkan. 

Tadi, dimulakan dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim, Aku Terima Nikahnya. Eh-eh bukan! Anis buat math Form 3 Chapter 1 and so far, alhamdulillah chapter 1 anis dah fahem siket-siket lah. Time tuition tadi anis buat. Mmm, rasa nak cepatkan masa lah, nak masuk sekolah cepat. Walaupun tiada dia di situ :'( 
-End here-

4 comments:

MarliaMarble said...

wah,baguslah..awal2 dah study..! macam ni boleh skor la nanti PMR..=)

♥ Anis said...

@MarliaMarble InsyaAllah kak. Amin! Terima kasih :)

Mumbling online............. said...

sape nak pindah..??

♥ Anis said...

@Mumbling online............. Err, hehehe, ada lah