Tuesday, 20 November 2012

Rindu Sangat Nak Main Baling Selipar

Source : Google.
Assalamualaikum. Seperti biasa, anis akan update blog pagi-pagi. Ketika semua orang sedang nyenyak rileks-rileks atas katil. Sementara aku, macam toyol jer depan laptop .__. Ok stop cerita fasal update-update ni. 

Korang kenal tak gambar atas tuh? Of course lah kan, ada tiga pasang kasut, oop, bukan pasang, sebelah aje. Eh kenapa susun kasut macam ni? Ni lah namanya permainan baling selipar. Pernah main kan? HEHE, dulu waktu anis umur 7, 8 tahun suka lah main macam ni time petang. Mestilah ada gang, kan! Kadang-kadang kitorang main gegirl versus boboy. Nak tengok siapa lagi taiko dalam permainan baling selipar ni. 

HEHE, tapi tadi anis and kawan sebaya lah kiranya, melepas gian main permainan ni dengan bebudak. Termasuklah adik lelaki anis yang berumur 8 tahun. Kehkehkeh, well macam biasalah kan, gegirl versus boboy. Anis and the gang lawan budak-budak sebaya adik anis. Huh! T-T Alah, tapi apa salahnya.

Mula-mula, kena susun selipar, lepas tuh ikut giliran baling selipar sampai lah istana selipas tu roboh, then baru boleh lari. Haa, time ni yang syok! Kalau aku baling dekat diorang guna selipar import dari Jepun. Baru lah sodapp si mangsa hilang nyawa. Tapi kalau anis lari memang asyik-asyik mati aje v-v. Huuhuu #aku lari macam lipas kejar aku pun kena baling dengan selipar T^T

Dulu kan, satu lorong dekat kawasan rumah anis ni, suka main macam-macam #eh ayat tak leh belah. Kalau tak main baling selipar, kitorang main baling tin. Wah! Rindunya nak main baling tin! Memula kumpul tin, lepas tu susun, lepas tu baling. Besh-besh! Hee. 

Note : The day I checked the end result, I feel very disappointed with my decision.

2 comments:

Sofia MochAifos said...

Kan? Rinduu ouhhh masa kecik2.

♥ Anis said...

HEHE, tapi haritu baru aku main dengan budak tecik =)