Friday, 23 November 2012

Tutorial Favicon Comel di Blog

Assalamualaikum. Tutorial ini telah direquest oleh seorang manusia yang gila-gila. Nama budak tu Ara Cirah. Dia tanya dekat facebook macam mana nak tukar simbol B dekat tab tu. Contoh favicon.
  1. Mula-mula, save as dulu gambar favicon. Boleh cari di Sini. Banyak favicon yang comel-comel di situ.
  2. Lepas itu, pergi ke Layout > Favicon > Edit.
  3. Klik Edit dan Upload favicon di situ. Pastikan size dia kecil kecil ok.
  4. Save, kalau tak bertukar lagi favicon tu, mungkin dia lama sikit nak muncul jadi harap bersabar lah ya!

Bye.

2 comments:

ara icah said...

1 -.thnks sebb buat bintang ni untuk kite..sgt dihargai <3
2 - kite x pahm lh syg.. sorry T.T
3 - jgn lh tulis nme titew .. malu lorh~~
4 - baik ko follow aq sblom aq mintax cerai! hahahahha

♥ Anis said...

1 - huh! <3
2 - tak faham sudah -,- <3
3- dah tulis dah pun, tk boleh undur <3
4 - ye lah budak! hahaha <3