Tuesday, 15 May 2012

Lukis Doodle Guna P.Tool Sai

Assalammualaikum .
Sebenarnye dah lama nak buat tutor ni, tapi disebabkan oleh sebuk yang terlampau.. & banyak pulak tu post yang belum dipublish & banyak gile lah draft ! Huh,..tarik nafas kejap, bape banyak dan la .. huhu,.. kay,kite straight to the tujuan..demm ! straight to the point ! kale hijau dah -..-

Tak download lagi Paint Tool Sai ? Pergi download kat link bawah ni
*Gambar tu & link ni credit to Yasmin Aris
Dah download, ekot ape yang aku ajar ni

1 ) Bukak P.Tool Sai, tekan File > New > Setkan size nyeh ..aku buat 500x600
*Pedulikan gambar tu ..

Step 2 >  ) Ekut je gambar di bawah
Right click pada gambar, open image in new tab kalau nak besar & jelas


Lupe pulak, new layer tu pastikan di bawah 'Linework 1' korang tu ye .. asing-asingkan layernye supaya senang nak colour nanti :) Tekan pen utk membuat mata nya



Tekan Save As dalam format Png atau Jpeg .. & tadaa ...


Harap dapat membantu korang. Tolong like fanpage ni dan tekan aiskrim nyummi ni boleh ?
Thank you, bai Assalammualaikum :D

3 comments:

rAIHan said...

software nie full version ke?
thanx ya!!

jemput singgah,
http://sukacakapsorang.blogspot.com/2012/05/9-perkara-penting-ketika-bercakap.html

Sakura Aihana said...

comel doodle tu...

Ada blogger review blog awak... jmpt join segmen hana sekali

http://kite2-jew.blogspot.com/2012/05/segmen-its-you-i-review-you.html

♥ Anis said...

@rAIHan yup :) Full version