Friday, 7 December 2012

Tutorial Sticky Post


Assalamualaikum, hi. Okay, tutorial ni aku saja nak share. Khas untuk Syafiqah dan Athirah. Aku nak ajar korang macam mana nak buat entry melekit macam aku. Yang aku tulis :
*** Ini ialah sticky post until bla bla ***
> Mula-mula, buat lah satu entry yang nak di gamkan. Lepas tu tekan Publish.
> Dah tekan publish, buka balik entry tadi lepas tu tengok kanan, hover yang tersorok tuh.
> Nampak kan, Schedule? Klik situ dan tick dekat "set time and date"
** klik untuk gemuk **
> Nampak kan warna oren tu? Korang tick dekat tarikh entry korang tamat. Err, susah nak explain. Tekan aje lah DONE dan Publish. Nanti entry tu akan kekal di depan blog sampai tarikh tamat. Itu je, daa :)

No comments: