Thursday, 27 December 2012

Pejam Celik, Pejam Celik

Assalamualaikum.
Pejam celik, pejam celik aku dah nak PMR
Dialog nak dekat cuti sekolah .
" Alah..lamanya cuti dua bulan"
Dialog nak habis cuti sekolah.
"Eh, macam sekejap aje aku cuti ni? Salah tengok kalendar ke?"

Boleh pulak cakap salah tengok kalendar.
Padahal memang betul pun, minggu depan dah sekolah balik.
Yang buat aku termenung panjang, aku salah seorang calon PMR.
Sepatutnya hari ni budak sekolah menengah dah boleh beli buku. 
Tapi mak tak cakap apa-2 pon nak pergi ke tak.
Aku pon tunggu lah .. Ya Allah, aku harap buku aktiviti semua cukup.
Sebab apa tahun ni punya buku latihan Math aku tak de. tak cukup katanya D:

Alhamdulillah, dapat seorang cikgu matematik yang amat memahami kondisi aku ni.
Nama beliau, Cikgu Zahidah :) 
Cikgu Zahidah baik, seorang guru yang tidak putus asa ajar aku math.
Daripada failed sampai aku dapat B.
Alhamdulillah gak sekarang aku dah obses dengan math. Eh?

Cikgu Zahidah jugak lah guru yang paling rajin main game dekat facebook. Haha
Betul wey, aku main game CityVille dengan cikgu.
Kawasan perumahan cikgu kemas, teratur je, berbanding aku macam sarang tikus -.-
Sebab tu lah aku jadi bankrap dan terus off game tuh. Benci-benci-benci.

Rindu pulak dengan sekolah.
Rindu kawan, rindu cikgu, rindu kantin, rindu tandas,
Rindu makcik gat, rindu mak cik kantin yang putih molek tuh.
Rindu nak makan aiskrim sambil mengumpat. Rindu-rindu-rindu.
Yang paling aku rindu, nyanyi lagu Negaraku , N.Selangor n lagu sekolah.
Aku rasa lagu sekolah tu dah lupa kut.
Mesti sangkut-sangkut aje bila nak nyanyi nanti. HAHA
 Windu titew punya cekulah T-T
Celamat becekulah evelibadi. Cmile-cmile,
tamau macam-macam. Nah titew bagi gambar


4 comments:

NuRuL AtiQAh said...

Gud luck PMR next year :)

Sofia Nazli said...

Bahahahaahahhahahahaahahahah! Aku paling tergelak gila2 part Zayn malik kenyit mata. Hahahahaha!

♥ Anis said...

@NuRuL AtiQAh Thank you :) InsyaAllah

♥ Anis said...

@Sofia Nazli Hahaha :D Harry pon lawak XD