Saturday, 8 December 2012

Beberapa Tips Yang Sewel

Pekena ais blended Mochacino campur capuchino. So umpph

Assalamualaikum :) Hi father-father and mother-mother! Apa khabaq? Hari ni gua nak bagi tips sikit kat korang. Tips dia tajuk laen-laen, macam mana tuh? Jom ushar sini. Baca elok-elok tau. InsyaAllah berguna tips ni untuk semua. Senyum sikit, kan manis.

Cara Nak Orang Lain Tengok Gambar Kita Putih
> Korang make up dulu lawa-lawa, yang lelaki macho sikit sikat rambut tu. Jangan skema, jangan over sakai. Simple, macho sudah cukup. Lepas tu, berdiri dekat-dekat bawah sinaran cahaya matahari. Kalau time malam, pakai spotlight. Lepas tu pepandai hangpa lah nak snap style macam mana. Nak tertonggeng pon boleh. Janji muka korang tu nampak putih macam lepas pakai kapur.

Cara Nak Perangkan Rambut
> Yang ni, untuk sesiapa yang freehair. Macam di atas, ikut cara yang sama je. Cuma kita tak boleh guna spotlight. Kena pakai matahari je. Natural sikit. So, hang kena berdiri bawah sinaran cahaya matahari dalam lingkungan pukul 10 sampai 1 petang gitu. Jangan skip-skip! Nanti tak menjadi terkangkang-kangkang nangis. Muka hang jadi laen kang.

Cara Nak Orang Yang Kita Suka, Jadi Suka Kita
> Ini pulak untuk kaum Hawa aje. Kalau untuk kaum Adam, pandai-pandai lah adjust diri sendiri. Ok, pakai 
  • 1 botol bedak 
  • 1 lipstick
  • 3 warna eyeshadow (nak lebih lagi bagus)
  • Lain-lain seperti riben ungu, oren. Cekak rambut berambu-ramba, Tudung pesyen Hana Tajima style Iman Syippo. (search Youtube kalau nak belajar)
Korang pakai semua tu. Kalau boleh suruh adik korang make up kan. Biar gojess! Lepas tu, sila tayangkan muka anda di hadapan cowok yang anda minat. Serta-merta mata dia terbeliak tengok anda seperti dia tengok Neelofa yang cantik. (tapi seksi :P) Tengok! Dia dah tengok anda lama-lama, kan? Begitulah awan nano, nano, nano, nano.

Daaa~ Kalau Rajin Aku Update Lagi