Thursday, 6 December 2012

Segmen Siapa Paling Jujur

*** PERHATIAN! Kaum lelaki JANGAN baca entry ini ***
klik banner untuk join.

  1. Apa akan you buat kalau tiba-tiba ada budak kecik tumpahkan kuah kari kat baju paling you sayang : I kasi jelingan maut dekat budak tu lama-lama sampai budak tu lari tempat lain. Lepas tu I kasi pulak senyuman sinis dan paling manis di dunia kat dia. Kahkahkah* gelak jahat!
  2. Pernah tak you terkentut kuat sampai ada orang dengar : Pernah lah you! Tapi kadang-kadang lepas I kentut, I diam aje. Kalau orang tanya siapa kentut I buat bodoh ajer. Hikhik
  3. Pernah tak you korek hidung tiba tiba ada orang perasan : Huihuihui, gila ke tak pernah! Buat muka tembok aje la. 
  4. Bila kali terakhir you menangis ? sertakan bila masanya tu dan sebab apa : Semalam punya semalam. Sebab I kena marah dengan mak sebab tak lipat kain. Lepas tu mak I terus offkan komputer :'( Lipat kain sambil menangis. Hancurr baju I lipat :>
  5. Mase kecik kecik , ape budak budak sebaye you selalu ejek you : Rongak! Tapi bukan budak sebaya je, adik-beradik I pun sama. Alaah biasalah budak-budak gigi rongak dan hitam kat depan. Hikhik, cool tak gigi I?
  6. Berapa berat badan you sekarang : Mungkin 44 ke atas. Makin lama makin naik :D
  7. Ape you akan buat kalau you tengah marah gilaa : Kalau I sedang marah, kadang-kadang I menjerit, kadang-kadang I buat muka mintak kaki. Kadang-kadang, I buat semua sampai lah ada orang buat lawak atau tengok Sepah buat lawak. Kihkihkih
  8. Matapelajaran paling k.o masa sekolah : Sejarah T-T Ada sesiapa nak ajar I tak? I tak pernah dapat A.
  9. Adakah you pernah bergaduh masa sekolah dulu sampai bertekak memaki mengherdik musuh you . ceritakan : Pernah! Banyak kali lah but mostly dekat sekolah rendah. Kebanyakannya I yang akan menangis. Huhuhu, teruks gila.
  10. Orang pertama you jatuh hati masa sekolah rendah dan mase darjah berapa(tak perlu letak nama) : Time darjah 1 kut. I dah suka kat dia dari sekolah tadika. Then masa darjah 2 dia dah pindah.
  11. You pertama kali couple masa umur berapa : I belum pernah couple lagi. Mesti ramai yang dah couple, kan? Tapi antara I dengan kawan I, belum lagilah kitorang nak masuk bab couple-couple ni. PMR pun belum lepas lagi T^T.I couple dengan suami I ajelah. Kuikuikui *ambooi
  12. Berapa lame you penah kapel dgn seseorang dan tahun bila : Selamanya.
  13. Last you putus sebab apa : Mintak dijauhi..I belum kapel lagi :']
  14. Adakah you pernah buat your mother menangis dan kenapa : I rasa tak pernah tapi I tak nak mak I menangis sebab I kerana perangai I ! I nak mak I nangis sebab I buat dia gembira :')
  15. Bila dok sorang sorang , ape mesti you buat : Buat muka toya. Kalau kat library I ushar-ushar manusia dalam tuh, buku kemana, otak kemana.
  16. Keputusan upsr you : cukup-ukup makan aje. Tapi ni pun tak berapa cukup sangat. 3A 2B
  17. You nak kawen masa umur berapa dan kenapa : I banyak kali cakap dekat kawan I yang I nak kahwin lagi sepuloh tahun Jadi, time I umur 24 tahun. Hoho! Gatal kan, I? Kenapa? Sebab I gatal. Ok please jangan gelak.
  18. You selalu berangan tentang ape : Tentang I dapat masuk U di luar negara dan berkahwin dengan seorang lelaki yang I suka. Malulahh~
  19. Perkara yang you paling tak suka tapi ia selalu berlaku dalam hidup you : Melatah. Uii, I ni kalau bab melatah number 1 tau! I cuba tak nak melatah tapi semakin teruk pula :( Psss : I pernah melatah lepas tuh ada seorang kaum Adam kata I macam mak nenek. Malu gila .
  20. Perkara paling you suka tapi pernah berlaku sekali je dalam hidup you : I suka kalau orang yang I suka, kacau I walaupun hati I ni sakit. Diam-diam tau
  21. Blogger yang paling you suka dan sebab ape you suka dia : Ramai blogger yang I minat. Tapi salah-satunya, Kak Yasmin Aris. Alah, blog biru laut yang I paling suka. Sebab, dia suka buat lawak time cakap dekat entry. Kadang-kadang banyak post berkaitan nasihat.
  22. Sesuatu yang you tak suka bila blogwalking : Blog yang berat sungguh. Ada welcome note tapi tak pe, taste masing-masing kan :)
  23. Mase tahun bila you pertama kali buat facebook dan apa yang buat you terasa nak buat facebook : Tahun 2010 kut. Sebab ramai kawan I yang buat facebook, so I pun nak menyibuk jugak. HAHA
  24. You selalu bangun tidur pukul berapa : Paling lambat pukul 11. Hambik kau, jatuh ayu I.
  25. Kritikan terhadap blog saya : Tak de banyak yang I nak cakap pasal blog you. Blog you kemas tak macam blog I. Kejap-kejap lain, kejap-kejap lain. Gila, kan? Itu lah I. 
Siap! I dah jawab 25 soalan you! :) I jujur tau. Heheh, bye-bye. Assalamualaikum.
Tag : Enna

11 comments:

vendettatraveller said...

ada sponsor baru . follow and like page dia keyh :D

Dunia Wilma said...

Kita serupa...
Wilma pun pandai melatah ^_^

Nyue said...

nyue singgah n follow sini...salam perkenalan...

nyue pon jujur baca jawapan..fuhh.penatt..eheh

dari segmen yg sama :)
http://nyueyien.blogspot.com/2012/12/soalan-segmen-siapa-paling-jujur.html

♥ Anis said...

@vendettatraveller Okeh done!

♥ Anis said...

@Dunia Wilma HAHA, sepp sikit :D

♥ Anis said...

@Nyue Salam perkenalan ^^ Penat-2

jjikjjikl said...

nice entry and blog comel gila!
btw from the same segmen ~

http://jjikjjikl.blogspot.com/2012/12/segmen-siapa-paling-jujur.html

♥ Anis said...

@jjikjjikl Huihui..okeh done singgah sana :D
btw, thank you sis.

Mumbling online............. said...

Anis.. wah2 suka siapa massa darjah satu tuh.??

♥ Anis said...

@Mumbling online............. Klo aq cakap pun kau mesti tk kenal :D

emma michiyo said...

dari CONTEST yang sama untuk upkan follower.. jom dtg rumah sy plak...:)
boleh shopping jugak sini
sy ske segmen jawab2 soalan macam ini anada bagaimana??
http://zonmanis.blogspot.com/2012/12/segmen-siapa-paling-jujur.html